Rántott zöld paradicsom: az olaszok kedvenc nyári receptje
A kissé fanyar, ropogósra sült, rántott zöld paradicsom kánikulában jobban esik, mint a hús.

Rántott zöld paradicsom: az olaszok kedvenc nyári receptje
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak savanyút készíts zöld paradicsomból, próbáld ki úgy, mint az olaszok vagy az amerikaiak, rántva! A bunda ropogósabb lesz, ha kukoricalisztet is keversz hozzá. Továbbá feldobhatod reszelt parmezánnal, szezámmaggal és zöldfűszerekkel is. Ha sütőben sütöd, még kevesebb kalóriát tartalmaz. Feltétlenül kínálj hozzá mártogatóst. 

Rántott zöld paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, csepegtesd le, és vágd egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni öt-tíz percig. A lisztet rakd egy tálba, keverj hozzá kevés sót és borsot. Egy másik edényben verd fel a tojást. Egy harmadik tányérba pedig rakj zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a paradicsomszeleteket, majd rázd le a felesleges panírt. 
 

Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott zöldségeket. Közepes lángon süsd három-öt percig, közben óvatosan forgasd meg. Amikor a panír minden oldala szép aranybarna, szedd ki a paradicsomot, és papírtörlőn itasd le az olajat.

Ezt is szeretjük