Rántott zöld paradicsom: az olaszok kedvenc nyári receptje
A kissé fanyar, ropogósra sült, rántott zöld paradicsom kánikulában jobban esik, mint a hús.

Rántott zöld paradicsom: az olaszok kedvenc nyári receptje
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak savanyút készíts zöld paradicsomból, próbáld ki úgy, mint az olaszok vagy az amerikaiak, rántva! A bunda ropogósabb lesz, ha kukoricalisztet is keversz hozzá. Továbbá feldobhatod reszelt parmezánnal, szezámmaggal és zöldfűszerekkel is. Ha sütőben sütöd, még kevesebb kalóriát tartalmaz. Feltétlenül kínálj hozzá mártogatóst. 

Rántott zöld paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, csepegtesd le, és vágd egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni öt-tíz percig. A lisztet rakd egy tálba, keverj hozzá kevés sót és borsot. Egy másik edényben verd fel a tojást. Egy harmadik tányérba pedig rakj zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a paradicsomszeleteket, majd rázd le a felesleges panírt. 
 

Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott zöldségeket. Közepes lángon süsd három-öt percig, közben óvatosan forgasd meg. Amikor a panír minden oldala szép aranybarna, szedd ki a paradicsomot, és papírtörlőn itasd le az olajat.

Ezt is szeretjük