Rántott zöld paradicsom: az olaszok kedvenc nyári receptje

A kissé fanyar, ropogósra sült, rántott zöld paradicsom kánikulában jobban esik, mint a hús.

Rántott zöld paradicsom
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak savanyút készíts zöld paradicsomból, próbáld ki úgy, mint az olaszok vagy az amerikaiak, rántva! A bunda ropogósabb lesz, ha kukoricalisztet is keversz hozzá. Továbbá feldobhatod reszelt parmezánnal, szezámmaggal és zöldfűszerekkel is. Ha sütőben sütöd, még kevesebb kalóriát tartalmaz. Feltétlenül kínálj hozzá mártogatóst. 

Rántott zöld paradicsom

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, csepegtesd le, és vágd egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni öt-tíz percig. A lisztet rakd egy tálba, keverj hozzá kevés sót és borsot. Egy másik edényben verd fel a tojást. Egy harmadik tányérba pedig rakj zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a paradicsomszeleteket, majd rázd le a felesleges panírt. 
 

Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott zöldségeket. Közepes lángon süsd három-öt percig, közben óvatosan forgasd meg. Amikor a panír minden oldala szép aranybarna, szedd ki a paradicsomot, és papírtörlőn itasd le az olajat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük