Rántott zeller fűszeres, ropogós bundában - Egyszerű, finom és olcsó

A rántott zellerben nagyon kevés kalória van, főleg, ha sütőben sütöd meg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak levesbe rakd, vagy ízesítőként használd a zellert, rántva is kitűnő. Az egyre népszerűbb zöldség sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és a fogyókúra során is kapóra jön. Télen azért érdemes gyakran fogyasztani, mert erősíti az immunrendszert. Panírozás előtt főzd félpuhára, a zsemlemorzsába szórhatsz zöldfűszereket is.

rantott-zeller

Rántott zeller

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db zeller
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, majd mosd meg, és vágd vékony, körülbelül fél centi vastag karikákra vagy hasábokra. Egy fazékban forralj vizet, amikor elkezd lobogni, rakd bele a zellert, és főzd öt-hat percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, sózd be, és szórd meg ételízesítővel.
 

Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztbe rakj borsot, a tojást verd fel villával, és a zsemlemorzsát is öntsd egy tálba. Forgasd meg mindegyikben a zellereket, majd a felesleges panírt rázd le. A zöldségeket megsütheted forró olajban, de akár tepsibe rendezve, 180 fokos sütőben is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük