Rántott zeller fűszeres, ropogós bundában - Egyszerű, finom és olcsó
A rántott zellerben nagyon kevés kalória van, főleg, ha sütőben sütöd meg.

Rántott zeller fűszeres, ropogós bundában - Egyszerű, finom és olcsó
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A leggyönyörűbb esküvői torták tavaszra: jól mutatnak majd a képeken »

Pusztítja a szabad gyököket és megszünteti a gyulladást: a lapacho tea igazi szuperital »

Lisa Kudrow nem próbálja eltüntetni a ráncait: az 56 éves színésznő így is nagyon jól fest »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak levesbe rakd, vagy ízesítőként használd a zellert, rántva is kitűnő. Az egyre népszerűbb zöldség sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és a fogyókúra során is kapóra jön. Télen azért érdemes gyakran fogyasztani, mert erősíti az immunrendszert. Panírozás előtt főzd félpuhára, a zsemlemorzsába szórhatsz zöldfűszereket is.

Rántott zeller

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db zeller
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, majd mosd meg, és vágd vékony, körülbelül fél centi vastag karikákra vagy hasábokra. Egy fazékban forralj vizet, amikor elkezd lobogni, rakd bele a zellert, és főzd öt-hat percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, sózd be, és szórd meg ételízesítővel.
 

Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztbe rakj borsot, a tojást verd fel villával, és a zsemlemorzsát is öntsd egy tálba. Forgasd meg mindegyikben a zellereket, majd a felesleges panírt rázd le. A zöldségeket megsütheted forró olajban, de akár tepsibe rendezve, 180 fokos sütőben is.

Ezt is szeretjük