Fűszeres bundában sült patisszon: tartármártással még finomabb
Ha szereted a rántott zöldségeket, a patisszont se hagyd ki! Ropogós, fűszeres bundában egyszerű, isteni és kiadós főétel.

rantott-patisszonok
beauty and style
Top olvasott cikkek

A patisszont hajlamosak vagyunk nem érdemei szerint kezelni, pedig egészséges, kalóriaszegény, olcsó, és sokféle étel alapja lehet. A legegyszerűbb talán, ha kirántod. A bundát érdemes fűszerekkel még izgalmasabbá tenni. Házi készítésű tartármártással az igazi. 

Rántott patisszon

Hozzávalók:

A rántott patisszonhoz

  • 1 db patisszon
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • bors
  • fokhagymapor

A tartármártáshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont hámozd meg, és szeleteld fel. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl vékony, és sózd be. Pihentesd 15-20 percig, majd töröld le róla a nedvességet. Készíts elő három tálat, az egyikbe szórj lisztet, a másikba üss két tojást, és verd fel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa, a bors és a fokhagymapor kerül.


Panírozd be a szeleteket a megszokott módon, a végén rázd le a felesleges panírt. Rakd a patisszonokat forró olajba, és süsd meg oldalankét körülbelül két-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és hagyd lecsöpögni. 
 

A tartármártáshoz a tejfölt tedd egy tálba, add hozzá a majonézt és a mustárt, majd ízesítsd cukorral, citrommal. Alaposan dolgozd össze, kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá ízesítőt.  
Gondoltad volna, hogy a tökfélékből mennyei lekvárt is készíthetsz? Citrommal, fahéjjal isteni. 

Ezt is szeretjük