Különleges, pikáns rántott lecsó - Kár, hogy ezt eddig még nem próbáltad
A rántott rizses lecsó remek főétel vagy menő nyári sörkorcsolya is lehet.
Ha a lecsót minden formában szereted, próbáld ki rántva is! Az olaszok régóta készítik a saját változatukat. Ebből kiindulva, az ismert gasztroblogger, Havas Dóra is megalkotta a különleges, pikáns, magyaros rántott lecsót. Ezzel és egyéb más remek recepttel a lilafuge.hu weboldalon is találkozhatsz.

Rántott lecsó
Hozzávalók 4 személyre
Rántott lecsóhoz
- 0.5 adag rizses lecsó
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db tojás
Sütéshez
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 l étolaj
Elkészítés:
Készítsd el a rizses lecsót a hagyományos módon, majd hűtsd legalább langyosra. Keverd hozzá a kissé felvert tojást és a zsemlemorzsát. Kézzel gyúrd össze, mintha fasírtot készítenél, majd tedd a masszát a hűtőbe legalább fél órára.
Ezután formázz ringlónyi golyókat a lecsós keverékből, majd forgasd őket a zsemlemorzsába, a felvert tojásba és ismét a zsemlemorzsába. Közepesen forró olajban süsd pirosra, szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat.
