Filléres rántott krumpligombóc: szaftos húsok mellé nem is kell finomabb

A rántott krumpligombóchoz akár a maradék krumplipürét is felhasználhatod.

rantott krumpligomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott krumpligombóc csupa olcsó alapanyagból készül, így tökéletes arra az esetre, ha szeretnéd kicsit visszafogni a költekezést. Emellett pedig elképesztően finom és laktató is, hiszen a roppanós panír alatt lágyan bújik meg a töltelék. Szaftos húsok mellé tökéletes lesz.

Rántott krumpligombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ez a krumpli fajtájától függően nagyjából húsz percig fog tartani. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni.

A kihűlt krumplit sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá a tojást, a vajat és annyi lisztet, hogy összeálljon. Formálj belőle gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában. Forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd a gombócokat aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél túl sok gombócot az olajba, hogy le ne hűtsék.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük