Filléres rántott krumpligombóc: szaftos húsok mellé nem is kell finomabb
A rántott krumpligombóchoz akár a maradék krumplipürét is felhasználhatod.
A rántott krumpligombóc csupa olcsó alapanyagból készül, így tökéletes arra az esetre, ha szeretnéd kicsit visszafogni a költekezést. Emellett pedig elképesztően finom és laktató is, hiszen a roppanós panír alatt lágyan bújik meg a töltelék. Szaftos húsok mellé tökéletes lesz.
Rántott krumpligombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 teáskanál vaj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ez a krumpli fajtájától függően nagyjából húsz percig fog tartani. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni.
A kihűlt krumplit sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá a tojást, a vajat és annyi lisztet, hogy összeálljon. Formálj belőle gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában. Forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd a gombócokat aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél túl sok gombócot az olajba, hogy le ne hűtsék.
A hagyományos vadas mellé fantasztikus köret.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept