Filléres rántott krumpligombóc: szaftos húsok mellé nem is kell finomabb
A rántott krumpligombóchoz akár a maradék krumplipürét is felhasználhatod.

A rántott krumpligombóc csupa olcsó alapanyagból készül, így tökéletes arra az esetre, ha szeretnéd kicsit visszafogni a költekezést. Emellett pedig elképesztően finom és laktató is, hiszen a roppanós panír alatt lágyan bújik meg a töltelék. Szaftos húsok mellé tökéletes lesz.
Rántott krumpligombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 teáskanál vaj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ez a krumpli fajtájától függően nagyjából húsz percig fog tartani. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni.
A kihűlt krumplit sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá a tojást, a vajat és annyi lisztet, hogy összeálljon. Formálj belőle gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában. Forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd a gombócokat aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél túl sok gombócot az olajba, hogy le ne hűtsék.
A hagyományos vadas mellé fantasztikus köret.
Nagyanyáink klasszikusa: hagyományos vadas libamellel és zsemlegombóccal
Nem véletlenül klasszikus, ezt a receptet a nagymamám hagyta rám. Nagyi kizárólag a sátras ünnepekre készített vadast, macerás étel, és ha már sokat kell vele vesződni, érje is meg és tartsa is fejben az ünnepelt, hogy őérte került az asztalra legutóbb.
Elolvasom