Rántott hús ropogós sajtos panírban

Ha unod az eredetit

Kóstoltad már a rántott húst sajtos panírban? Ha nem, egy falat elég ahhoz, hogy rákapj.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres rántott hús sajtos bundában bármilyen alkalomra tökéletes, legyen az hétvégi családi összejövetel, ünnep, de akár munka után is elkészítheted. Friss salátával, majonézzel vagy bármilyen hagyományos körettel ínycsiklandó fogás. 

Rántott hús sajtos panírban

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg sertésszelet
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, szeleteld fel, és klopfold vékonyra. Sózd, borsozd ízlés szerint. A panírozáshoz tedd egy tálba vagy mélyebb tányérba a lisztet. Egy másik edényben verd fel a tojást, nyomd hozzá a fokhagymát, a harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot.

Forgasd meg mindegyikben a szeleteket. Önts bőséges olajat egy nagyobb serpenyőbe. Ha elég forró, rakd bele a karajt. Süsd a hús mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára körülbelül négy-négy perc alatt. Óvatosan fordítsd át a szeleteket. Arra vigyázz, hogy közben a panír ne sérüljön. Ha kész, vedd ki a rántott húst az olajból, szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le.

Ezt is szeretjük