Rántott hús ropogós sajtos panírban
Kóstoltad már a rántott húst sajtos panírban? Ha nem, egy falat elég ahhoz, hogy rákapj.
A fűszeres rántott hús sajtos bundában bármilyen alkalomra tökéletes, legyen az hétvégi családi összejövetel, ünnep, de akár munka után is elkészítheted. Friss salátával, majonézzel vagy bármilyen hagyományos körettel ínycsiklandó fogás.
Rántott hús sajtos panírban
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg sertésszelet
- 10 dkg parmezán
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 8 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, szeleteld fel, és klopfold vékonyra. Sózd, borsozd ízlés szerint. A panírozáshoz tedd egy tálba vagy mélyebb tányérba a lisztet. Egy másik edényben verd fel a tojást, nyomd hozzá a fokhagymát, a harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot.
Forgasd meg mindegyikben a szeleteket. Önts bőséges olajat egy nagyobb serpenyőbe. Ha elég forró, rakd bele a karajt. Süsd a hús mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára körülbelül négy-négy perc alatt. Óvatosan fordítsd át a szeleteket. Arra vigyázz, hogy közben a panír ne sérüljön. Ha kész, vedd ki a rántott húst az olajból, szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept