Liszt nélkül is süthetsz rántott húst: ezeket használd zsemlemorzsa helyett
Nem kell, hogy a rántott hús kalóriabomba legyen, panírozz egészségesebben!

Liszt nélkül is süthetsz rántott húst: ezeket használd zsemlemorzsa helyett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Liszt és tojás nélkül is készíthetsz fantasztikus, ropogós rántott húst! A zsemlemorzsát helyettesítheted gluténmentes zab- vagy kukoricapehellyel, reszelt parmezánnal, szezám- vagy tökmaggal, dióval, mandulával. Ha igazán diétásan készítenéd a rántott húst, akkor ne olajban süsd, dugd inkább a sütőbe.

Rántott hús liszt nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 3 dl joghurt
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, vagy vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra, majd sózd és borsozd be. A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Ha van időd, hagyd a csirkét a fokhagymás, joghurtos pácban legalább fél óráig, hogy még ízletesebb legyen. A kukoricapelyhet törd kis darabokra, vagy daráld le.

 

Forgasd a csirkemellet előbb a joghurtba, majd a kukoricapehelybe. Pakold a húst egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt. Közben egyszer forgasd át a szeleteket. Ha a panír szép aranybarna, a csirkemell pedig puha, kiveheted a sütőből.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük