Liszt nélkül is süthetsz rántott húst: ezeket használd zsemlemorzsa helyett
Nem kell, hogy a rántott hús kalóriabomba legyen, panírozz egészségesebben!
Liszt és tojás nélkül is készíthetsz fantasztikus, ropogós rántott húst! A zsemlemorzsát helyettesítheted gluténmentes zab- vagy kukoricapehellyel, reszelt parmezánnal, szezám- vagy tökmaggal, dióval, mandulával. Ha igazán diétásan készítenéd a rántott húst, akkor ne olajban süsd, dugd inkább a sütőbe.

Rántott hús liszt nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemell
- 3 dl joghurt
- 15 dkg kukoricapehely
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húst mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, vagy vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra, majd sózd és borsozd be. A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Ha van időd, hagyd a csirkét a fokhagymás, joghurtos pácban legalább fél óráig, hogy még ízletesebb legyen. A kukoricapelyhet törd kis darabokra, vagy daráld le.
Forgasd a csirkemellet előbb a joghurtba, majd a kukoricapehelybe. Pakold a húst egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt. Közben egyszer forgasd át a szeleteket. Ha a panír szép aranybarna, a csirkemell pedig puha, kiveheted a sütőből.
