Liszt nélkül is süthetsz rántott húst: ezeket használd zsemlemorzsa helyett
Nem kell, hogy a rántott hús kalóriabomba legyen, panírozz egészségesebben!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Liszt és tojás nélkül is készíthetsz fantasztikus, ropogós rántott húst! A zsemlemorzsát helyettesítheted gluténmentes zab- vagy kukoricapehellyel, reszelt parmezánnal, szezám- vagy tökmaggal, dióval, mandulával. Ha igazán diétásan készítenéd a rántott húst, akkor ne olajban süsd, dugd inkább a sütőbe.
Rántott hús liszt nélkül
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemell
- 3 dl joghurt
- 15 dkg kukoricapehely
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húst mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, vagy vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra, majd sózd és borsozd be. A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Ha van időd, hagyd a csirkét a fokhagymás, joghurtos pácban legalább fél óráig, hogy még ízletesebb legyen. A kukoricapelyhet törd kis darabokra, vagy daráld le.
Forgasd a csirkemellet előbb a joghurtba, majd a kukoricapehelybe. Pakold a húst egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt. Közben egyszer forgasd át a szeleteket. Ha a panír szép aranybarna, a csirkemell pedig puha, kiveheted a sütőből.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept