Reszelt krumpliba forgatott ropogós rántott csirkemell: ehhez elég egy saláta

Különlegesen finom lesz a rántott csirke, ha reszelt krumplis bundába forgatod.

Rántott csirke reszelt krumplis bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokféleképpen feldobhatod a hagyományos rántott csirkemellet, például forgathatod reszelt krumplis bundába is. Az így elkészült hús hidegen is nagyon finom, így akár a másnapi szendvicsekbe is juthat belőle.

Rántott csirke reszelt krumplis bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 5 közepes krumpli
  • 3 tojás
  • bors
  • 5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, sózd és borsozd be, és tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, sózd be, és hagyd egy kicsit állni, amíg levet ereszt. Vigyázz, sokáig ne álljon, mert könnyen megfeketedik. Nyomkodd ki belőle a levet. Egy tálba önts lisztet, egy másikban verd fel villával a tojást. A hússzeleteket forgasd meg egyenként először a lisztben, utána a tojásban, végül a reszelt krumpliban. Célszerű a húst a krumpliba fektetni, és így egyengetni el egy keveset a tetejére is. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és amikor már elég forró, tedd bele a bepanírozott csirkét. Egyszerre ne tegyél bele sokat, hogy az olajat le ne hűtse. Oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

És hogy milyen sokféleképpen panírozhatod még be a csirkét? Például a reszelt sárgarépa is nagyon jól áll neki.

Sárgarépás bundában sült csirkemell: érdemes változtatni a paníron

Légy merész és próbálj ki valami újat a hagyományos panír helyett, bundának a reszelt zöldség is tökéletesen megteszi.

Elolvasom
Ezt is szeretjük