Ropogós rántott brokkoli: fenséges, fűszeres bundában sütve
Kóstoltad már a brokkolit panírban sütve? Bármelyik rántott zöldséggel felveszi a versenyt.

A karfiol, a cukkini, a padlizsán gyakran kerül rántva az asztalra, a brokkolit viszont kevésbé szoktuk panírozni. Ha szereted az egészséges zöldséget, feltétlenül adj neki esélyt bundázva is. Akár olajban, akár tepsiben is megsütheted. Kínálj hozzá mártogatóst, jól megy a zöldséghez.
Fűszeres rántott brokkoli
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál ételízesítő
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál fokhagymás só
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, rakj bele egy evőkanál sót és ételízesítőt. Amikor lobog, tedd bele a rózsákra szedett brokkolit, és főzd öt percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a tojást, a harmadikba pedig a fokhagymás sóval, borssal elkevert zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben a brokkolikat. Egy lábosban forrósíts olajat, tedd bele a bundázott zöldséget, és süsd szép pirosra minden oldalát. Csepegtesd le papírtörlőn, és még melegen tálald. Tepsiben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt sül meg.
A brokkoli akkor is szuper, ha csak megpárolod. Hát még chilivel és mogyoróval. Feltétlenül próbáld ki!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció