Ropogós rántott brokkoli: fenséges, fűszeres bundában sütve
Kóstoltad már a brokkolit panírban sütve? Bármelyik rántott zöldséggel felveszi a versenyt.
A karfiol, a cukkini, a padlizsán gyakran kerül rántva az asztalra, a brokkolit viszont kevésbé szoktuk panírozni. Ha szereted az egészséges zöldséget, feltétlenül adj neki esélyt bundázva is. Akár olajban, akár tepsiben is megsütheted. Kínálj hozzá mártogatóst, jól megy a zöldséghez.
Fűszeres rántott brokkoli
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál ételízesítő
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál fokhagymás só
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, rakj bele egy evőkanál sót és ételízesítőt. Amikor lobog, tedd bele a rózsákra szedett brokkolit, és főzd öt percig. Szűrd le, majd csepegtesd le.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a tojást, a harmadikba pedig a fokhagymás sóval, borssal elkevert zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben a brokkolikat. Egy lábosban forrósíts olajat, tedd bele a bundázott zöldséget, és süsd szép pirosra minden oldalát. Csepegtesd le papírtörlőn, és még melegen tálald. Tepsiben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt sül meg.
A brokkoli akkor is szuper, ha csak megpárolod. Hát még chilivel és mogyoróval. Feltétlenül próbáld ki!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció