Rakott zöldbab sok tejföllel
Egy pikk-pakk rakottas ebére, vacsorára is jól jön. Használd ki, hogy most igazán friss a zöldbab!
Ha nem kóstoltad, nem is gondolnád, hogy milyen isteni rakottast lehet készíteni zöldbabból. Egészséges, olcsó, és akkor is garantált a sikerélmény, ha nem vagy túl gyakorlott háziasszony.
Rakott zöldbab recept
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg darált hús
- 0.5 kg zöldbab
- 2 zacskós rizs
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg alaposan, majd a végeit vágd le, és szeleteld fel két-három centis darabokra. Tedd fel sós vízben, és párold puhára körülbelül 15 perc alatt.
Főzd ki a zacskós rizst is sós vízben 10-12 perc alatt.
Készíts egy pörköltszerű alapot! A vöröshagymát vágd apróra, majd kevés zsíron dinszteld meg. Tedd rá a darált húst, és állandóan kevergetve, fehéredésig süsd nagyobb lángon. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és önts a húsra annyi vizet, hogy az ellepje. A pörköltet is párold puhára.
Ha minden hozzávaló elkészült, következhet a rétegezés.
Egy tűzálló edényt kenj ki kevés zsírral. Az aljára tedd a rizst, rakj rá egy réteg húst, majd kend rá a tejföl felét. Így sokkal ízletesebb és zaftosabb lesz a rakottas, mint ha csak a tetejére tennél.
Majd jöhet a zöldbab, újabb réteg rizs, és így folytasd tovább, amíg van alapanyagod. Arra ügyelj, hogy a tetejére zöldbab kerüljön. Azon oszlasd el egyenletesen a maradék tejfölt.
Tedd a rakottast előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Tálaláskor is tehetsz még tejfölt az elkészült rakott zöldbabra. Úgy még ellenállhatatlanabb lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció