Rakott zöldbab sok tejföllel

Így készül el a leggyorsabban

Egy pikk-pakk rakottas ebére, vacsorára is jól jön. Használd ki, hogy most igazán friss a zöldbab!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem kóstoltad, nem is gondolnád, hogy milyen isteni rakottast lehet készíteni zöldbabból. Egészséges, olcsó, és akkor is garantált a sikerélmény, ha nem vagy túl gyakorlott háziasszony.

Rakott zöldbab recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 kg darált hús
  • 0.5 kg zöldbab
  • 2 zacskós rizs
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot mosd meg alaposan, majd a végeit vágd le, és szeleteld fel két-három centis darabokra. Tedd fel sós vízben, és párold puhára körülbelül 15 perc alatt.
Főzd ki a zacskós rizst is sós vízben 10-12 perc alatt.

Készíts egy pörköltszerű alapot! A vöröshagymát vágd apróra, majd kevés zsíron dinszteld meg. Tedd rá a darált húst, és állandóan kevergetve, fehéredésig süsd nagyobb lángon. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és önts a húsra annyi vizet, hogy az ellepje. A pörköltet is párold puhára.

Ha minden hozzávaló elkészült, következhet a rétegezés.
Egy tűzálló edényt kenj ki kevés zsírral. Az aljára tedd a rizst, rakj rá egy réteg húst, majd kend rá a tejföl felét. Így sokkal ízletesebb és zaftosabb lesz a rakottas, mint ha csak a tetejére tennél.
Majd jöhet a zöldbab, újabb réteg rizs, és így folytasd tovább, amíg van alapanyagod. Arra ügyelj, hogy a tetejére zöldbab kerüljön. Azon oszlasd el egyenletesen a maradék tejfölt.

Tedd a rakottast előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Tálaláskor is tehetsz még tejfölt az elkészült rakott zöldbabra. Úgy még ellenállhatatlanabb lesz.  

15876497 0ee85cffba07e9b3c98573bd0e77241b wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük