Rakott sonkás makaróni sok sajttal
Egyszerű, gyors, mégis finom
Addig nem állsz fel az asztaltól, amíg az utolsó falat is el nem fogy a rakott sonkás makaróniból.

Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Az 53 éves Pamela Anderson éppolyan dögös, mint a ’90-es években: a Baywatch sztárja most táskákat népszerűsít »

Ultranőies szalmakalapok nyárra, árakkal és lelőhelyekkel: divatosak és feldobják a megjelenést »

A ’80-as évek gyönyörű modellje 54 évesen is irtó dögös: ilyen szexi ruhában lépett a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Újabb ínycsiklandó variáció rakott tésztára. Ezzel nem kell sokat dolgoznod, az eredmény mégis ízletes, szaftos és kiadós. A rakott sonkás makarónit bármikor bevetheted. Ebédre, vacsorára is tökéletes, sőt, vendégeket is kínálhatsz vele.

Rakott, sonkás makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 tojás
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy lábasban vizet forrni. Ha már lobog, dobj hozzá egy csipet sót, majd főzd meg benne a makarónit. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl puha. A tészta akkor az igazi, ha roppanós. Szűrd le, csepegtesd le, és tedd a felét egy kizsírozott tepsi vagy tűzálló tál aljába.

A füstölt, főtt sonkát és a paradicsomot kockázd fel, és rakd a tésztára. A tojást keverd el a tejföllel, a szerecsendióval és a majonézzel, majd öntsd a sonkás rétegre. Utána egy újabb adag tészta jön, majd a megmaradt tejfölös keverék, végül pedig fedd be az egészet reszelt sajttal. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig. Ha a sajt ráolvad a tésztára, és szép piros, tálalhatod is.

Ezt is szeretjük