Rakott kelkáposzta
Ha nincs ötleted, hogy mi is legyen a vacsora, akkor süsd meg a jó öreg kelkáposztát rakottasnak.
A rakott ételek kiadósak, nem túlzottan drágák, és elkészíteni sem nehéz őket. A rakott kel pedig igazi kedvenc.


Készítheted hússal, de hús nélkül is nagyon finom, így, ha vegetáriánus vagy, egyszerűen hagyd ki a hozzávalókból a darált húst, és használj egy picivel több sajtot.
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg kelkáposzta
- 30 dkg sertéshús
- 5 dkg rizs
- 3 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
- olaj
- pirospaprika
- só
A sertéshúst daráld le. A hagymát aprítsd fel, pici olajon pirítsd meg, dobd rá a húst, majd szórd meg pirospaprikával. Ha kész, keverd hozzá a már megfőzött rizst. Öntsd fel kevés vízzel, és pirítsd meg. A kelkáposztát mosd meg, csíkozd fel, és sós vízben főzd meg.
Hagyd lecsepegni, majd egy tepsi alját rakd ki vele. Erre tegyél a húsos, rizses masszából, aztán rá még egy réteg káposztát. Simítsd a tetejére a tejfölt, szórd rá a félbevágott koktélparadicsomokat, szórd meg sajttal, majd előmelegített sütőben süsd fél órát.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- karfiol
Gyors rakott karfiol hétköznap vacsorára

- sajt
- krumpli
Gyors rakott krumpli hétfő estére

- paradicsom
- zöldség