Sajtos rakott zöldbab egyszerűen, sok tejföllel

Ezt a receptet nem lehet megunni

Ha megkóstolod, nagy kedvenced lesz ez a rakott zöldbab.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges zöldbabból fantasztikus rakottast készíthetsz, ráadásul nem fogsz megszakadni. Ezt az ételt a húsok és a zöldségek rajongói egyaránt kedvelni fogják. A laktató, ízletes rakottasra többféle sajtot is reszelhetsz. A sok zöldbabos recept közül ez az egyik legjobb.

Rakott zöldbab

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg zöldbab
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Főzd félpuhára egy teáskanál sóval körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le. A rizst is főzd meg enyhén sós vízben körülbelül tíz perc alatt. A hagymát vágd apró kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd pirítsd körülbelül tíz percig.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal vagy olajjal, szórd meg zsemlemorzsával. Rakd bele a zöldbab felét, terítsd rá a rizzsel összekevert darált húst, majd borítsd bele a maradék zöldbabot is. A tejfölt keverd el a tojásokkal, ízesítsd kevés sóval, és öntsd rá a rakottasra. Szórd meg a reszelt sajttal, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig. Ha a sajt ráolvad, és elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.

15782173 eaa1286e9b3357e3bfe14170a905737c wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük