Rakott zöldbab tepsiben sütve
Ha a sok hús után zöldséges fogásra vágysz, a rakott zöldbab remek választás.
A rakott zöldbab tejföllel és sajttal önmagában is fantasztikus, de hús mellé köretként is kínálhatod. Mirelit zöldbabból is elkészítheted. Annyira egyszerű, hogy kezdőknek akár debütáló fogás is lehet. Biró Sára receptjét bármikor bevetheted.
Csőben sült zöldbab
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 tömlős krémsajt
- 1 csokor kapor
- 5 szál zöld petrezselyem
- 5 szál metélőhagyma
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- só
- őrölt bors
- vaj
Elkészítés:
A zöldbabot öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd ízlés szerint, majd 10-15 perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és alaposan csepegtesd le. A tejfölt keverd el a tojással, a krémsajttal, ízesítsd apróra vágott kaporral, sóval és őrölt borssal.
Egy tepsit vajazz ki, helyezd rá a zöldbabot. Öntsd rá a tejfölös-tojásos keveréket. Tedd rá a felszeletelt paradicsomot, szórd meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és a metélőhagymával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20 percig süsd. Amikor megpirul, szórd rá a parmezánt. Egy-két percre tedd vissza a sütőbe, majd hagyd még pár percig hűlni, és szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció