Roppanós, rakott spárga sok sajttal: ha egyszer megkóstolod, függő leszel
A rakott spárga igazán izgalmas, laktató fogás. Próbáld ki otthon minél előbb!

Roppanós, rakott spárga sok sajttal: ha egyszer megkóstolod, függő leszel
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az időszak nagy kedvence a spárga, melyből ízletes rakottast készíthetsz. Ha diétásabban szereted, darált csirke- vagy pulykahúsból készítsd. Amennyiben szaftosabban ennéd, a sertés- vagy a marhahús a jó választás. A ropogós, nyúlós sajtréteg még vonzóbbá teszi az ízgazdag fogást. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg spárga
  • 25 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd félkeményre, pucold meg, és vágd azonos nagyságú karikákra. A megtisztított spárgát szabadítsd meg a fás részeitől, és dobd forrásban lévő vízbe. Öt-hat perc alatt főzd roppanósra, majd szűrd le, és csepegtesd le. A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, ízesítsd köménnyel, és pirítsd meg.
 

Egy kivajazott, hőálló tál aljára rakd le a krumpli felét, arra egy adag spárga kerül, majd tedd rá a darált húst. Mehet rá egy újabb réteg krumpli és spárga. A tetejét szórd meg sajttal jó vastagon, zöldfűszerrel még ízletesebbé teheted. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük