Roppanós, rakott spárga sok sajttal: ha egyszer megkóstolod, függő leszel
A rakott spárga igazán izgalmas, laktató fogás. Próbáld ki otthon minél előbb!

Roppanós, rakott spárga sok sajttal: ha egyszer megkóstolod, függő leszel
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

5 egyszerű tipp a fitneszgurutól, hogy erősebb és egészségesebb legyél »

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az időszak nagy kedvence a spárga, melyből ízletes rakottast készíthetsz. Ha diétásabban szereted, darált csirke- vagy pulykahúsból készítsd. Amennyiben szaftosabban ennéd, a sertés- vagy a marhahús a jó választás. A ropogós, nyúlós sajtréteg még vonzóbbá teszi az ízgazdag fogást. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg spárga
  • 25 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd félkeményre, pucold meg, és vágd azonos nagyságú karikákra. A megtisztított spárgát szabadítsd meg a fás részeitől, és dobd forrásban lévő vízbe. Öt-hat perc alatt főzd roppanósra, majd szűrd le, és csepegtesd le. A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, ízesítsd köménnyel, és pirítsd meg.
 

Egy kivajazott, hőálló tál aljára rakd le a krumpli felét, arra egy adag spárga kerül, majd tedd rá a darált húst. Mehet rá egy újabb réteg krumpli és spárga. A tetejét szórd meg sajttal jó vastagon, zöldfűszerrel még ízletesebbé teheted. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük