Darált húsos rakott patisszon rengeteg sajttal - Szaftos, fűszeres és kiadós
A rakott patisszon remek zöldséges, húsos egytálétel, amit egyszerűen elkészíthetsz.
A cukkini mögött kicsit háttérbe szoruló patisszonból vagy csillagtökből is készíthetsz izgalmas és finom ételeket. Ha egyszer rákapsz, számtalan változatban ki fogod próbálni. Rakottasnak például darált hússal, sok tejföllel és sajttal kiváló, ráadásul jó kiadós is.
Rakott patisszon
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 2 db patisszon
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A patisszont hámozd meg, vágd ki a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, majd kevergesd fehéredésig. Szórd rá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd párold a húst 10-15 percig.
Tedd a patisszon felét egy kiolajozott jénai vagy tűzálló tál aljába. Kanalazd rá a kész pörköltet, és a tetejét borítsd be a maradék zöldséggel. Kend rá a tejfölt, és reszeld rá a kétféle sajtot. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció