Darált húsos, rakott padlizsán olvadozó sajttal: legközelebb is így fogod készíteni
A rakott padlizsán ízes, szaftos, kiadós. Már az illata mindenkit becsalogat messziről a konyhába.

Darált húsos, rakott padlizsán olvadozó sajttal: legközelebb is így fogod készíteni
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tombol a padlizsánszezon, használd ki, hogy rengeteg finomságot készíthetsz belőle. Tökéletes krémként, töltve és rakottasként is. Ha egy igazán jót ennél, próbáld ki ezt a változatot. Nagyon hasonlít a muszakára, csak gyorsabban elkészül. A sült zöldségek, a fűszeres darált hús és a sajt tökéletes egységet alkotnak. 

Hozzávalók:

Alaphoz

  • 3 db nagyobb krumpli
  • 3 db paradicsom
  • 2 db padlizsán

Raguhoz

  • 60 dkg sertéshús
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl vörösbor
  • bors
  • bazsalikom

Tetejére

  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt és a krumplit mosd meg, és szeleteld fel körülbelül fél centi vastag karikákra. Kevés olajban süsd egymás után a zöldségeket félpuhára, majd csepegtesd le. A raguhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a fokhagymát, azzal is pirítsd. Gyakran kevergesd, mert hamar leég. Pár perc után tedd hozzá a darált húst, fűszerezd sóval és borssal. Süsd addig, amíg a hús kifehéredik. Öntsd hozzá a paradicsompürét, a vörösbort, és adj hozzá ízlés szerinti cukrot. Kis lángon főzd sűrűre. 

 

Egy hőálló tálat kenj ki olajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra tedd a padlizsán felét, erre mehet a krumpli, majd a ragu. Terítsd szét a tetején a karikára vágott paradicsomot. Szórd meg szárított bazsalikommal, végül az egészet borítsd be a maradék padlizsánkarikákkal. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Várj 10-15 percig, utána tudod csak szépen szeletelni. 

Ezt is szeretjük