Isteni rakott padlizsán mozzarellával megpakolva: 300 kalória egy adag
A töltött padlizsán hús nélkül, paradicsomszósszal, mozzarellával is laktató és nagyon ízletes.
Az egészséges padlizsánból rengeteg étvágygerjesztő fogást készíthetsz. A paradicsommal és a mozzarellával remek hármast alkot, összesütve pedig igazán fenséges. Ebből a töltött padlizsánból senkinek sem hiányzik majd a hús. Diétád alatt is bátran jóllakhatsz vele, hiszen alig van benne kalória. Ha kéznél van a grilled, azon is megsütheted, nem fogsz csalódni.
Paradicsomszósszal és mozzarellával rakott padlizsán
Hozzávalók
- 4 db padlizsán
- 60 dkg hámozott paradicsom
- 15 dkg mozzarella
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt hosszában vágd ketté, a belsejét kapard ki, sózd be, és hagyd állni, amíg elkészíted a paradicsomos szószt. Így biztosan nem lesz keserű. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd pirítsd meg kevés olívaolajon. Rakd rá a hámozott paradicsomot, önts rá kevés vizet, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd párold 15 percig.
A padlizsánokat tedd egy olajjal kikent, tűzálló tálba, és töltsd meg mindegyiket a paradicsomos szósszal. Fedd le egy alufóliával, és 180 fokon süsd 30 percig. Szúrj bele egy kést. Ha elég puha, szórd meg a reszelt mozzarellával, és told vissza még tíz percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció