Cukkinis rakott krumpli rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hús nélkül is laktató
Számtalan változatban készíthetsz rakott krumplit: cukkinivel rétegezve hús nélkül is laktató lesz.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A krémes, gazdagon rakott krumpliban az a legjobb, hogy mindenki az éppen aktuális kedve és ízlése szerint készítheti el. Ha valami kevésbé nehéz fogásra vágysz, tegyél a rétegek közé cukkinikarikákat, és az egészet fedd be fűszeres, sajtos tejföllel. Akkor lesz a legfinomabb, ha hagyod, hogy az ízek egy jó óra alatt érjenek össze a sütőben.
Rakott krumpli cukkinikarikákkal
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg cukkini
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 mokkáskanál majoránna
- 0.5 mokáskanál szerecsendió
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplikat főzd ki héjában fél óra alatt. Ha készen vannak, vedd ki a fazékból őket, és tedd hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tejfölt keverd el a tejszínnel, a majoránnával, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a reszelt sajt egyharmadával. A cukkini végét vágd le, és karikázd fel. Ha a krumpli már kihűlt annyira, hogy kézbe tudd venni, hámozd meg, és vágd karikákra.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Oszd el benne a krumpli felét, sózd meg, erre tedd a cukkini felét, kend meg a tejszínes keverék felével, majd ismételd meg a műveletet egy újabb réteggel. A tetejét szórd meg a kimaradt reszelt sajttal, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.
Hagymával és szárított paradicsommal is megrakhatod a krumplit, így igazán izgalmas ételt tehetsz az asztalra.
Még több recept