Szaftos rakott karfiol sok darált hússal: ne spórold le a tetejéről a tejfölt
A sok darált hússal és rizzsel készített tejfölös, sajtos rakott karfiol valósággal ellenállhatatlan.

- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »
- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A rakottasok azért szuper ételek, mert a húsnak köszönhetően laktatóak, a zöldség pedig biztosítja, hogy a vitamin se hiányozzon belőlük. A karfiol télen is kapható, és segít, hogy változatosan tudj étkezni. Ennek a receptnek sokféle változata ismert, de valószínűleg úgy a legfinomabb, ha a rizst együtt főzöd a hússal, így szaftosabb lesz, és a fűszeres ízeket is jobban magába szívja.
Rakott karfiol
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál rizs
- 3.5 dl tejföl
- 2 kis karfiol
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Először a darált húsos ragut készítsd el. A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. Közben a paprikát és a paradicsomot kockázd fel. Ha a hagyma megpuhult, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, add hozza a paprikát és a paradicsomot, majd tedd vissza a tűzre. Egy pár csepp vizet önts alá, de ne többet, mert a paradicsom nagyon hamar levet ereszt, és nem ég le. Amikor a zöldségek összeestek, add hozzá a darált húst is. Sózd borsozd, kanalazd hozzá a rizst, öntsd fel vízzel, és nagyjából 15 perc alatt kis lángon főzd puhára az egészet. A vizet közben folyamatosan pótold.
Amíg a hús és a rizs puhul, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg alaposan, és forró, sós vízben főzd öt percig, majd szűrd le. Egy tepsit kenj ki vajjal. Egyengesd el rajta a karfiol felét, erre tedd a rizses darált húst. Kend meg tejföllel, fedd be a karfiol másik felével, erre is tegyél tejfölt, majd szórd meg reszelt sajttal. A tepsit takard le alufóliával, és told a sütőbe 45 percre, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon.
A karfiol akár saláta alapja is lehet. A sült karfiolsaláta joghurtos öntettel minden zöldségrajongónak ízleni fog.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept