Darált húsos rakott karfiol sok sajttal
A hosszú, fárasztó nap után jól jön a könnyen elkészíthető, ízletes rakott karfiol.
A karfiol vitaminban gazdag, rendkívül egészséges zöldség, amelyből egyszerűen laktató rakottast készíthetsz. Ha nem akarsz vele sokat vacakolni, megszórhatod pirított zsemlemorzsával, de felturbózhatod hússal és sajttal is.
Rakott karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált sertéshús
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 1 csésze rizs
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd egy-két percig, és engedd fel két csésze forró vízzel. Főzd félpuhára.
Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd a karfiol tetejére. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
