Különleges grillnyárs, amit 10 perc alatt elkészíthetsz
Ez az idei grillszezon egyik ásza
Ha igazi különlegességre vágysz, grillezz rák- és ananásznyársat!

Különleges grillnyárs, amit 10 perc alatt elkészíthetsz
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kápráztasd el vendégeidet grillezett rák- és ananásznyárssal! Ezt a trópusi ízek kedvelői különösen imádni fogják. Az ananász grillezve kívülről kellemesen karamellizálódik, és még édesebb lesz. Kínálj a rendkívüli nyárs mellé taboulet-t.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 95 dkg garnélarák
  • 65 dkg ananász
  • 7 cl olívaolaj
  • 5 g tengeri sópehely
  • 1 csokor koriander

Kuszkusz

  • 70 dkg kuszkusz
  • 7 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 5 g só

Taboulet

  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg kápia paprika
  • 25 dkg cukkini
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg lilahagyma
  • 8 cl olívaolaj
  • 4 csokor petrezselyem
  • 2 csokor menta
  • 4 cl citromlé
  • 4 g só
Recept idők

Elkészítés:

A rákot és az ananászt pucold meg, a gyümölcsöt darabold fel, és egymás után húzd a nyársra. Locsold meg olívaolajjal, majd hagyd állni tíz percig. Ezt követően helyezd a forró grillre, süsd meg, majd szórd meg a sópehellyel és a frissen vágott korianderrel.

A taboulet hozzávalóit aprítsd fel, és keverd össze egy tálban. A kuszkuszt készítsd el a szokásos módon. Tégy fel vizet forrni, ha lobog, folyamatosan kevergetve öntsd bele a kuszkuszt. Amikor pöffen egyet, húzd le a tűzről, add hozzá a vajat, a sót, az olívaolajat, és dolgozd össze. Ha előfőzött kuszkuszt vásároltál, elég kétszeres mennyiségű, lobogó vízzel leönteni, és tíz percig lefedve állni hagyni.  Ezután az előzetesen összevágott hozzávalókkal alaposan keverd össze. Ízlésesen rendezz mindent tányérra.

Ezt is szeretjük