Különleges grillnyárs, amit 10 perc alatt elkészíthetsz
Ha igazi különlegességre vágysz, grillezz rák- és ananásznyársat!
Kápráztasd el vendégeidet grillezett rák- és ananásznyárssal! Ezt a trópusi ízek kedvelői különösen imádni fogják. Az ananász grillezve kívülről kellemesen karamellizálódik, és még édesebb lesz. Kínálj a rendkívüli nyárs mellé taboulet-t.
Ráknyárs ananásszal
Hozzávalók 4 személyre
- 95 dkg garnélarák
- 65 dkg ananász
- 7 cl olívaolaj
- 5 g tengeri sópehely
- 1 csokor koriander
Kuszkusz
- 70 dkg kuszkusz
- 7 dl víz
- 5 dkg vaj
- 5 g só
Taboulet
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg kápia paprika
- 25 dkg cukkini
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg lilahagyma
- 8 cl olívaolaj
- 4 csokor petrezselyem
- 2 csokor menta
- 4 cl citromlé
- 4 g só
Elkészítés:
A rákot és az ananászt pucold meg, a gyümölcsöt darabold fel, és egymás után húzd a nyársra. Locsold meg olívaolajjal, majd hagyd állni tíz percig. Ezt követően helyezd a forró grillre, süsd meg, majd szórd meg a sópehellyel és a frissen vágott korianderrel.
A taboulet hozzávalóit aprítsd fel, és keverd össze egy tálban. A kuszkuszt készítsd el a szokásos módon. Tégy fel vizet forrni, ha lobog, folyamatosan kevergetve öntsd bele a kuszkuszt. Amikor pöffen egyet, húzd le a tűzről, add hozzá a vajat, a sót, az olívaolajat, és dolgozd össze. Ha előfőzött kuszkuszt vásároltál, elég kétszeres mennyiségű, lobogó vízzel leönteni, és tíz percig lefedve állni hagyni. Ezután az előzetesen összevágott hozzávalókkal alaposan keverd össze. Ízlésesen rendezz mindent tányérra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció