Különleges grillnyárs, amit 10 perc alatt elkészíthetsz

Ez az idei grillszezon egyik ásza

Ha igazi különlegességre vágysz, grillezz rák- és ananásznyársat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kápráztasd el vendégeidet grillezett rák- és ananásznyárssal! Ezt a trópusi ízek kedvelői különösen imádni fogják. Az ananász grillezve kívülről kellemesen karamellizálódik, és még édesebb lesz. Kínálj a rendkívüli nyárs mellé taboulet-t.

15785859 f3a998d6de3238ae027e5cf7236fa7ca wm

Ráknyárs ananásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 95 dkg garnélarák
  • 65 dkg ananász
  • 7 cl olívaolaj
  • 5 g tengeri sópehely
  • 1 csokor koriander

Kuszkusz

  • 70 dkg kuszkusz
  • 7 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 5 g só

Taboulet

  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg kápia paprika
  • 25 dkg cukkini
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg lilahagyma
  • 8 cl olívaolaj
  • 4 csokor petrezselyem
  • 2 csokor menta
  • 4 cl citromlé
  • 4 g só
Recept idők

Elkészítés:

A rákot és az ananászt pucold meg, a gyümölcsöt darabold fel, és egymás után húzd a nyársra. Locsold meg olívaolajjal, majd hagyd állni tíz percig. Ezt követően helyezd a forró grillre, süsd meg, majd szórd meg a sópehellyel és a frissen vágott korianderrel.

A taboulet hozzávalóit aprítsd fel, és keverd össze egy tálban. A kuszkuszt készítsd el a szokásos módon. Tégy fel vizet forrni, ha lobog, folyamatosan kevergetve öntsd bele a kuszkuszt. Amikor pöffen egyet, húzd le a tűzről, add hozzá a vajat, a sót, az olívaolajat, és dolgozd össze. Ha előfőzött kuszkuszt vásároltál, elég kétszeres mennyiségű, lobogó vízzel leönteni, és tíz percig lefedve állni hagyni.  Ezután az előzetesen összevágott hozzávalókkal alaposan keverd össze. Ízlésesen rendezz mindent tányérra.

15785863 332392f65ed5ac89325772aa928eb071 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük