A legízletesebb ragacsos sült oldalas - Isteni falatok a sütőből
Készíts fejedelmi ebédet! A sült oldalas akkor az igazi, ha omlós, szaftos és ragacsos.
A mézes, mustáros ragacsos sült oldalasról mindenki rajongással beszél. Ha még nem próbáltad, itt az ideje. Másnap talán még ízletesebb. Legegyszerűbb salátával tálalni, de készíthetsz hozzá főtt vagy sült krumplit. Ne hagyd veszni az alatta lévő zsírt se.
Ragacsos sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg sertésoldalas
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt bors
- só
Elkészítés:
Sütés előtti nap a húst mosd meg, majd a csontok mentén szeleteld fel. A vöröshagymát vágd nagyon apróra, és egy tálban keverd össze a mustárral, az olajjal, a mézzel, a zúzott fokhagymával és a borssal. Jól kend be vele az oldalasokat, majd rakd egy nagy zacskóba vagy egy zárható tálba, és lefedve pácold egy egész éjszán át.
Pihentetést követően rakd az oldalast kizsírozott tepsibe, a megmaradt pácot öntsd rá, és sózd meg. Alufóliával fedd le, és told 190 fokra előmelegített sütőbe. Süsd egy-másfél órán keresztül, közben forgasd át a húst, hogy egyformán süljön. Néha öntözd meg az alatta lévő lével. Ha puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül fél óra alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció