Ragacsos, csokis, szilvás süti: ebből nem tudsz eleget sütni

Ha édesszájú vagy, a csokis-szilvás sütit ne hagyd ki! Ennél egyszerűbb nem is lehetne a hétvégi desszert.

Ragacsos, csokis, szilvás süti: ebből nem tudsz eleget sütni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az időszak nagy kedvence a lédús, mégis kalóriaszegény szilva. Süss belőle minél többféle finomságot! A kevert tésztát is feldobja, és a desszert nem is állít nagy kihívás elé. A tetejére kerülő szilvalekvártól finom ragacsos lesz. Már a látványa elcsábít mindenkit, hát még az íze! 

Ragacsos, csokis, szilvás süti

Hozzávalók

  • 30 dkg szilva
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg csoki
  • 3 evőkanál szilvalekvár
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a tojásokkal, a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet. Lassan adagold hozzá a sütőporral, a sóval, az apróra vágott csokival és a kakaóporral kevert, átszitált lisztet, majd dolgozd a masszát csomómentesre.
 

Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a kakaós tésztát. Rakd ki a megmosott, kimagozott szilvával. Süsd előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 30 percig. Mielőtt elzárod a sütőt, bizonyosodj meg róla, hogy valóban elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt vagy villát. Ha nem lesz ragacsos, amikor kihúzod, kend meg a szilvalekvárral. Süsd még pár percig, majd vedd ki a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük