A klasszikus puncstorta receptje
Jobb, mint a cukrászdákban
A puncstorta már nagyanyáink korában is nagy kedvenc volt. A recept azóta nem sokat változott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Piskóta, lekvár, rum, mazsola, a puncstortában mindezt együtt megtalálod. A kávéházi kedvencet sem bonyolultabb elkészíteni, mint más tortát. Gyorsnak nem mondható a recept, de a végeredmény lenyűgöző. A mázhoz és a töltelékhez ételfestéket vagy bármilyen piros szörpöt is használhatsz. 

Puncstorta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 2 dl víz
  • 1 dl málnaszörp
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • mazsola
  • rumaroma
  • 1 citrom

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál málnaszörp
  • 1 tojásfehérje
  • rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral elegyített liszttel felváltva dolgozd a tojássárgához. Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral, és süss a masszából két lapot 160 fokon, egyenként körülbelül 25-30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha egy hegyes kést vagy hústűt beleszúrsz a tésztába, és a süti nem ragad rá, a piskóta elkészült.

A töltelékhez előbb készíts szirupot. Öntsd a vízhez a málnaszörpöt, a cukrot, a citrom levét, és forrald össze. Az egyik piskótát vágd kis kockákra, és keverd a cukorszirupba. Add hozzá a mazsolát, a rumaromát és a lekvárt. A másik tésztát vágd félbe, kend meg előbb a lekvárral, majd a töltelékkel, és ismét a lekvárral. A tetejére tedd a másik piskótalapot. Pihentesd néhány órán át.

A mázhoz a porcukrot keverd el a málnaszörppel, a tojásfehérjével, a rumaromával, langyosítsd meg, majd kend egyenletesen a torta tetejére. Tedd a hűtőbe, és ha a máz megköt, hideg vízbe mártogatott késsel szeleteld.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük