Pulykasaslik színes zöldségekkel sütve: könnyű és nagyon finom nyári fogás

A zöldségekkel sült pulykasaslik finom, omlós finomság és köret sem kell hozzá nagyon.

pulykasaslik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillpartik kedvence lehet ez a finom, zöldséges pulykasaslik, amelyben az egyszerű ízek fantasztikusan harmonizálnak egymással. A hús köretét a vele együtt grillezett zöldségek adják, így egy adag sok kalóriát sem tartalmaz.

Pulykasaslik zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

A nyárshoz

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 lila hagyma

A páchoz

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst és a paprikát kockázd fel, a paradicsomokat vágd kettőbe, a lila hagymát nagyobb darabokba. A páchoz keverd el az olajat a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a sóval és a borssal. A zöldségeket tedd egy tálba, a húst a másikba, oszd el rajtuk a páclevet, és pihentesd őket a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is. A pácolási idő leteltével a zöldség- és hússzeleteket felváltva húzd nyársra, és forró grillrácson oldalanként öt-öt perc alatt süsd meg őket. Sütőben is sütheted, ebben az esetben 40 perc kell neki 180 fokon.

Ha szeretnél hozzá mégis valamilyen köretet, a majonézes tojássaláta jó választás.

Ezt is szeretjük