Pulykasaslik színes zöldségekkel sütve: könnyű és nagyon finom nyári fogás
A zöldségekkel sült pulykasaslik finom, omlós finomság és köret sem kell hozzá nagyon.

- A ’90-es években minden szupermodell ilyen sminket viselt: könnyű elkészíteni, ha követed a lépéseket »
- Nincs nőiesebb a kis fekete ruhánál, nehéz hibázni vele: nem kelt komor hatást, ha így viseled »
- Az ősz haj festése macerás, de könnyen elkerülhető a kudarc: 6 tipp, hogy fodrász nélkül is szép legyen az eredmény »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
A grillpartik kedvence lehet ez a finom, zöldséges pulykasaslik, amelyben az egyszerű ízek fantasztikusan harmonizálnak egymással. A hús köretét a vele együtt grillezett zöldségek adják, így egy adag sok kalóriát sem tartalmaz.
Pulykasaslik zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
A nyárshoz
- 50 dkg pulykamellfilé
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
A páchoz
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A húst és a paprikát kockázd fel, a paradicsomokat vágd kettőbe, a lila hagymát nagyobb darabokba. A páchoz keverd el az olajat a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a sóval és a borssal. A zöldségeket tedd egy tálba, a húst a másikba, oszd el rajtuk a páclevet, és pihentesd őket a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is. A pácolási idő leteltével a zöldség- és hússzeleteket felváltva húzd nyársra, és forró grillrácson oldalanként öt-öt perc alatt süsd meg őket. Sütőben is sütheted, ebben az esetben 40 perc kell neki 180 fokon.
Ha szeretnél hozzá mégis valamilyen köretet, a majonézes tojássaláta jó választás.
Még több recept