Ízletes pulykamellfalatok sörtésztában: ezek a bevált arányok a bundához
Jobb bundát nem is kívánhatnál a húsra! A csirkét olykor érdemes pulykára cserélni.

Ízletes pulykamellfalatok sörtésztában: ezek a bevált arányok a bundához
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

5 nőies frizura, aminek nem árt a tavaszi eső: egy kis víz nem tesz kárt bennük »

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sörtészta ropogós, ízletes, zöldségekre, halakra, húsokra is kiváló, így a pulykára is. Mivel az alkohol elpárolog sütés közben, bátran adhatod gyermekeknek is. A bundát zöldfűszerekkel még izgalmasabbá teheted. A sörtésztás pulykamellfalatokhoz feltétlenül kínálj mártogatóst is.

Pulykamellfalatok sörtésztában

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 3 dl sör
  • 5 cl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet mosd meg, itasd fel róla a nedvességet, majd vágd kisebb darabokra, csíkokra. Sózd, borsozd be, és pihentesd egy kicsit. Addig készítsd el a bundát. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat keverd össze a sörrel, a liszttel, az olajjal. Rakj hozzá kevés sót, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Dolgozd csomómentesre a tésztát, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.  
Lisztezd be a pulykadarabokat, és mártsd bele a masszába. Tedd forró olajba, és süsd aranybarnára a hús minden oldalát. Szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. 

Ezt is szeretjük