
Ízletes pulykamellfalatok sörtésztában: ezek a bevált arányok a bundához
Jobb bundát nem is kívánhatnál a húsra! A csirkét olykor érdemes pulykára cserélni.


A sörtészta ropogós, ízletes, zöldségekre, halakra, húsokra is kiváló, így a pulykára is. Mivel az alkohol elpárolog sütés közben, bátran adhatod gyermekeknek is. A bundát zöldfűszerekkel még izgalmasabbá teheted. A sörtésztás pulykamellfalatokhoz feltétlenül kínálj mártogatóst is.
Pulykamellfalatok sörtésztában
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell
- 3 dl sör
- 5 cl olaj
- 4 evőkanál liszt
- 3 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, itasd fel róla a nedvességet, majd vágd kisebb darabokra, csíkokra. Sózd, borsozd be, és pihentesd egy kicsit. Addig készítsd el a bundát. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat keverd össze a sörrel, a liszttel, az olajjal. Rakj hozzá kevés sót, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Dolgozd csomómentesre a tésztát, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Lisztezd be a pulykadarabokat, és mártsd bele a masszába. Tedd forró olajba, és süsd aranybarnára a hús minden oldalát. Szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept