Pulykahúsos receptek könnyű nyári borokhoz
Készíts ízletes vacsorát pulykahúsból, és tedd fel az i-re a pontot egy pohár zamatos borral.
A pulykahús finom ízét remekül kiemelheted, ha a megfelelő italt párosítod hozzá.Néha bizony jólesik elkölteni egy remek vacsorát, és mellé könnyű nyári bort kortyolgatni.
A pulykához választhatsz bármilyen rozét, testesebb fehérbort, de akár nagyon könnyű vöröset is, hiszen már nem kötött a szabály, hogy fehér húshoz fehér bor dukál.
Citrommártásos pulykamell
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 4 evőkanál olaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 citrom leve
- olaj
- só
A pulykamellet szeleteld fel, sózd be és hagyd állni. Az olajat hevítsd fel, a hússzeletek mindkét oldalát süsd át hirtelen, majd tedd félre.
A serpenyőben lévő olajra szórd rá a lisztet, keverd hozzá a tejfölt és a citromlevet, és hagyd kicsit összesűrűsödni. Végül tedd vissza a hússzeleteket, és néhány percig főzd őket együtt. Rizzsel tálald.
Májjal töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemáj
- 4 szelet pulykamell
- 3 szikkadt zsemle
- 3 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gomba
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Két tojást főzz keményre. A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A zsemléket áztasd vízbe, majd nyomkodd ki. A zsemlét a hagymával, a feldarabolt főtt tojásokkal és gombával, a nyers tojással és a ledarált csirkemájjal dolgozd össze. Ízesítsd ízlésed szerint sóval, borssal. A hússzeleteket picit klopfold ki, majd tegyél a közepükre egy-egy evőkanál tölteléket. Göngyöld fel a húsokat, és hústűvel rögzítsd őket. Egy tepsit olajozz ki, tedd bele a húsbatyukat, és előmelegített sütőben süsd pirosra őket.
Mézes sült pulykacomb
Hozzávalók:
- 90 dkg pulykacomb
- 4 paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 2 dl erőleves kockából
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál magos mustár
- fél csokor friss majoránna
- só
- bors
A pulykacombokat sóval, borssal és a felaprított majoránnával dörzsöld be, és egy-két órára tedd hűtőbe. Egy tűzálló tálat olajjal kenj meg, tedd bele a húsokat, a tetejére kanalazz vajdarabkákat. Fedd le, és előmelegített sütőben süsd fél órát. Ekkor öntsd rá a levest, és még 30 percig süsd, de időnként fordíts rajta. A mézet a mustárral keverd össze, és a combok egyik felét kend meg vele. A cikkekre vágott paradicsomot rakd a húsok köré, tedd vissza a sütőbe, és hagyd, hogy rákaramellizálódjon a máz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Zöldborsós pulykaragu
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 50 dkg zöldborsó
- 4 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 3 babérlevél
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- fél pohár tejföl
- pirospaprika
- só
- bors
A pulykahúst kockára, a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot pedig apró darabokra vágd fel. Pici olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd dobd rá a húst, és párold meg. Add hozzá a zöldségeket - a borsó kivételével -, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és babérlevéllel. Ha már félig megpuhultak, szórd bele a borsót is, és főzd készre. Vedd ki a babérleveleket, és keverd hozzá a tejfölt. Rizzsel tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- magyaros
Húsok gombával és tejföllel
- sajt
- tejszín
Tejszínes, sajtos csirkemell receptek
- grill
- sertéshús