Fűszeres tépett csirke, vagyis a pulled chicken tökéletes receptje
A pulled chicken kitűnő hamburgerbe, szendvicsbe, vagy akár körettel főételnek is.

- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A pulled pork az amerikaiak híres fogása, az egyik legkedveltebb streetfood. A tépett hús eredetileg sertésből készül, de csirkéből is összedobhatod, így jóval kalóriaszegényebb, viszont a fűszereknek köszönhetően fenséges. A siker titka a lassú sütés.
Pulled chicken
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 4 db alsó csirkecomb
- 2.5 dl ketchup
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál só
- 2 teáskanál borecet
- 2 teáskanál mustár
- 1 db vöröshagyma
- 1 mokkáskanál bors
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1 kávéskanál apróra vágott koriander
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és szórd egy tűzálló edénybe. Keverd össze a ketchupot, a cukrot, a sót, a borsot, a borecetet, a mustárt, a koriandert és a Worcestershire szószt. A csirkét tisztítsd meg, rakd a tepsibe, és öntsd le a szósszal. Fedd le alufóliával, és told sütőbe. Süsd 140 fokon körülbelül négy órán át.
A puha csirkét szedd ki a sütőből, a combokról vedd le a bőrt, fejtsd le a húst a csontról, és a mellekkel együtt szedd szálaira két villa segítségével.
Az egytepsis csirkecomb praktikus, hisz a hússal együtt a köret is elkészül.
Még több recept