Mennyei pudingos-körtés pite: omlós, krémes süti régi családi recept szerint
Illatos fűszerek, könnyű, lágy krém és a megunhatatlan körte együtt teszik ezt a pitét mesés desszertté.

Mennyei pudingos-körtés pite: omlós, krémes süti régi családi recept szerint
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pudingos-körtés pite egy régimódi, házias, ám igazán lenyűgöző desszert. Többé már nemcsak a nagyi specialitása. Te is szakavatott pitesütővé válhatsz, csak figyelj egy-két dologra. A legfontosabb, hogy ne hagyd megolvadni  a vajat, különben a tészta nem lesz igazán omlós. A vanília és fahéj jól harmonizál a körtével.

 

 

 

 

 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 70 dkg körte
  • 2 csomag pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a vajjal, majd rakd hozzá a cukrot, a sót, a tojást, és az egészet gyúrd össze. Ha nem áll össze, kevés hideg vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órán át a hűtőben, majd nyújtsd ki fél centi vastagra. Helyezd a kivajazott, liszttel megszórt tepsibe vagy piteformába úgy, hogy két-három centis pereme is legyen.
 

A körtét mosd meg, a közepét szedd ki, és darabold fel. A tejet dolgozd simára a cukorral és a pudingporral, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Hűtsd ki, és egyenletesen kend a formába helyezett pitetésztára. Rakd rá a gyümölcsöt, szórd meg fahéjjal és szegfűszeggel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Blog.hu ajánló