Mennyei pudingos-körtés pite: omlós, krémes süti régi családi recept szerint
Illatos fűszerek, könnyű, lágy krém és a megunhatatlan körte együtt teszik ezt a pitét mesés desszertté.

Mennyei pudingos-körtés pite: omlós, krémes süti régi családi recept szerint
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pudingos-körtés pite egy régimódi, házias, ám igazán lenyűgöző desszert. Többé már nemcsak a nagyi specialitása. Te is szakavatott pitesütővé válhatsz, csak figyelj egy-két dologra. A legfontosabb, hogy ne hagyd megolvadni  a vajat, különben a tészta nem lesz igazán omlós. A vanília és fahéj jól harmonizál a körtével.

Pudingos-körtés pite

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 70 dkg körte
  • 2 csomag pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a vajjal, majd rakd hozzá a cukrot, a sót, a tojást, és az egészet gyúrd össze. Ha nem áll össze, kevés hideg vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órán át a hűtőben, majd nyújtsd ki fél centi vastagra. Helyezd a kivajazott, liszttel megszórt tepsibe vagy piteformába úgy, hogy két-három centis pereme is legyen.
 

A körtét mosd meg, a közepét szedd ki, és darabold fel. A tejet dolgozd simára a cukorral és a pudingporral, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Hűtsd ki, és egyenletesen kend a formába helyezett pitetésztára. Rakd rá a gyümölcsöt, szórd meg fahéjjal és szegfűszeggel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük