Pillekönnyű pudingos, almás piskóta: a tészta puha, a gyümölcsös töltelék krémes

A pudingos, almás piskótának képtelenség ellenállni. A réteges sütit az almás krém teszi igazán különlegessé.

pudingos-almas-piskota-recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alma az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs, a sütikbe minden formában tökéletes. Remek ötlet, ha két réteg piskóta közé szuperkönnyű, ízes almás tölteléket teszel. A tészta a víznek köszönhetően a szokásosnál is puhább, szép magas. Vigyázz, hogy ne kerüljön a fehérjébe sárgája, mert akkor nem tudod keményre felverni a habot.

Pudingos, almás piskóta

Hozzávalók

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 50 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a vizet. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva, laza mozdulatokkal forgasd a masszába. Vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát.  
 

Simítsd a masszát közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót! Amikor a piskóta magasra feljön, az oldala elválik az edény szélétől, és szép aranysárga, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 

 

Közben az almát hámozd meg, vágd kisebb kockákra, vagy reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és rakd egy lábosba. Szórd meg fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral, majd önts rá 4,5 deci vizet. Főzd meg 15-20 perc alatt. A maradék vizet keverd ki jól a pudingporral, forgasd az almás masszához, és forrald össze két perc alatt.
A kihűlt piskótát vágd ketté, kend meg az almás krémmel, és pihentesd legalább négy órán át. 
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná. 

Ezt is szeretjük