Pudingos almaleves csodás téli fűszerekkel
Akár desszert is lehet
Sűrítsd vaníliapudinggal az egyszerű almalevest, így mindenkinek még jobban ízlik majd.

Pudingos almaleves csodás téli fűszerekkel
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pudingos almaleves hidegen és melegen, étkezés nyitányaként vagy zárásaként is ugyanolyan remek. Az egyszerű levest a fahéj és a szegfűszeg teszi igazán ellenállhatatlanná. A hozzávalókért biztosan nem kell elmenned a boltig.

Pudingos almaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 alma
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl bor
  • 2 rúd fahéj
  • fél tasak vaníliapuding
  • 1 teáskanál citromlé
  • cukor
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházakat távolítsd el, és vágd fel kisebb szeletekre. Facsarj rá citromlevet, majd tedd fel valamiben több vízben főni, mint amennyi ellepi. Dobd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és kevés cukrot, majd főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.

Közben dolgozd simára a tejben a pudingport, és több részletben, folyamatosan kevergetve öntsd az almához. Forrald össze három-négy perc alatt. Ha kevésbé szereted darabosan, turmixold össze, szükség esetén még ízesíthetsz rajta. Ha kész, töltsd csészébe a levest. Tálalásnál tejszínhabbal, mentalevéllel vagy akár bazsalikommal is díszítheted.

Ezt is szeretjük