Póréhagymás, háromsajtos krémleves: maradék sajtokból is isteni
Ha lapul a hűtődben néhány szárazabb sajtdarabka, használd fel krémlevesbe, aminek a póréhagyma plusz ízt ad.
A sajtkrém- és a hagymaleves külön-külön is finom, hát még együtt! Ha többféle sajtot használsz, még izgalmasabb lesz a végeredmény. Érdemes legalább egy karakteresebb, füstösebb ízűt is tenni a levesbe.
Póréhagymás, háromsajtos krémleves
Hozzávalók
- 1 db póréhagyma
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg edami sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 db leveskocka
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A póréhagyma fehér részét vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd meg liszttel, és kevergesd addig, amíg aranysárga nem lesz. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát. Fűszerezd sóval, borssal, és lefedve, kis lángon főzd 15 percig. Ha szeretnéd, turmixold össze, és öntsd hozzá a tejszínt.
Az edami és a füstölt sajtot reszeld le, és a krémsajttal együtt rakd a levesbe. Rottyantsd össze, és még melegen, a maradék felkarikázott póréhagymával tálald.
A krémlevesek hidegebb őszi napokon kifejezetten jólesnek. A legjobbakat ne hagyd ki!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció