Pofonegyszerű pizza sonkával és zöldséggel
A pizzát nemcsak rendelni lehet, hanem magad is megsütheted, ami ugyan kicsit bonyolultabb, de igazán jó móka a sajátot fogyasztani.
Bár pizzát rendelni sokkal egyszerűbb, mégis sokkal nagyobb fegyvertény, ha te magad készíted el tésztástul, mindenestül.
A hiedelmekkel ellentétben az elkészítése nem nehéz, bár az igaz, hogy némi konyhai káosszal jár.
Sonkás pizza zöldséggel
Hozzávalók a pizzatésztához:
- 40 dkg liszt
- 4 evőkanál olaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl víz
- só
Feltétnek:
- paradicsomszósz
- 6-7 szelet sonka
- egy szál póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 20 dkg mozzarella
- szárított bazsalikom
Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szobahőmérsékleten, a tálat letakarva, majd borítsd ki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyél le belőle egy öklömnyi darabot, és formázd kör alakúra, majd tedd kiolajozott tepsire, és kend meg paradicsomszósszal.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tedd rá a szeletelt mozzarellát, a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott pórét, majd a sonkát, ne gépsonkát, hanem rendes serrano jellegűt. Told előmelegített sütőbe, és süsd addig, amíg a széle barna nem lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- pizza
- tészta
Ropogós nyár végi pizza zöldségekkel és sok sajttal
- tészta
- lasagne
Így készül a tökéletes lasagne
- pizza
- paradicsom