A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres
A kívül kissé ropogós, belül szaftos és ízletes plejskavicával minden húsimádót lenyűgözhetsz.

Nincs grillszezon a különféle darált húsos finomságok nélkül. A csevap, a mititei vagy épp a plejskavica jól fűszerezhető, könnyen formázható. Utóbbi nagyon hasonlít a hamburgerpogácsára és a fasírtra is. Érdemes a húst kétszer átdarálni. Kínálhatod főételként ajvárral, vagy kerülhet a hús zsemlébe is. A szódabikarbónától még tökéletesebb lesz a massza.
Plejskavica receptje
Hozzávalók
- 50 dkg darált marhahús
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált bárányhús
- 10 dkg bacon
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál só
- 2 teáskanál bors
- 1 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Sütés előtti napon a háromféle darált húst tedd egy tálba, majd add hozzá az aprított hagymát, a kis darabokra vágott bacont, a reszelt sajtot. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és keverd hozzá a szódabikarbónát. Dolgozd jól össze a masszát, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
Készíts elő mindent a grillezéshez, majd a húsos keverékből formázz körülbelül 10 centi átmérőjű pogácsákat, és a tenyereddel lapítsd el. Rendezd az olajjal megkent lapra, és oldalanként süsd körülbelül hét-tíz percig. Ha nincs kéznél grill, serpenyőben is megsütheted a húspogácsákat.
A sült zöldségekből készülő ajvár tökéletes szósz húsokhoz, tésztára, salátához.