A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres
A kívül kissé ropogós, belül szaftos és ízletes plejskavicával minden húsimádót lenyűgözhetsz.

plejskavica
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs grillszezon a különféle darált húsos finomságok nélkül. A csevap, a mititei vagy épp a plejskavica jól fűszerezhető, könnyen formázható. Utóbbi nagyon hasonlít a hamburgerpogácsára és a fasírtra is. Érdemes a húst kétszer átdarálni. Kínálhatod főételként ajvárral, vagy kerülhet a hús zsemlébe is. A szódabikarbónától még tökéletesebb lesz a massza. 

Plejskavica receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált bárányhús
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál
  • 2 teáskanál bors
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Sütés előtti napon a háromféle darált húst tedd egy tálba, majd add hozzá az aprított hagymát, a kis darabokra vágott bacont, a reszelt sajtot. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és keverd hozzá a szódabikarbónát. Dolgozd jól össze a masszát, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

Készíts elő mindent a grillezéshez, majd a húsos keverékből formázz körülbelül 10 centi átmérőjű pogácsákat, és a tenyereddel lapítsd el. Rendezd az olajjal megkent lapra, és oldalanként süsd körülbelül hét-tíz percig. Ha nincs kéznél grill, serpenyőben is megsütheted a húspogácsákat.
A sült zöldségekből készülő ajvár tökéletes szósz húsokhoz, tésztára, salátához.

Ezt is szeretjük