Pizzás pogácsa foszlós kelt tésztából: sajt és paradicsompüré kerül a tésztájába
A kelt tésztából készült pizzás pogácsa a fűszeres paradicsompürének és a sajtnak köszönheti nagyszerű ízét.
A sós aprósütemények szerelmesei imádni fogják ezt a pizzás pogácsát, amely fűszeres, foszlós és ellenállhatatlan. Italok mellé ropogtatnivalónak, reggelire, tízóraira egyaránt nagyon jó választás.
Pizzás pogácsa
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
A paradicsomszószhoz
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A tejfölt langyosítsd meg, keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, sózd meg, keverd el először a reszelt sajttal, utána morzsold el a vajjal. Végül üsd bele a tojást, kanalazd hozzá az élesztős tejfölt, és kézzel alaposan dolgozd össze. Meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.
Amíg a tészta pihen, állítsd össze a paradicsomszószt. A sűrített paradicsomot keverd el az oregánóval, a fokhagymaporral, a bazsalikommal, a sóval és a borssal. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend el rajta a fűszeres szószt, majd a szokásos módon hajtogasd össze: a felső szélét hajtsd be az alsó rész egyharmadáig, erre hajtsd az alsó szélét, utána hajtsd be a jobb oldalát, erre a balt. Takard le, és keleszd tíz percig. A pihentetés után nagyon óvatosan nyújtsd ki, és ismételd meg a hajtogatást. Nem baj, ha a töltelék itt-ott átüt a tésztán. Kis pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd ki újra egy centi vastagra, és szaggasd ki. A visszamaradt tésztát újra gyúrd össze, nyújtsd és szaggasd. Így folytasd, amíg az összes tészta el nem fogy. Sorakoztasd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 20 percre, amíg szép színt kapnak.
A pizzás csigát is mindenki szereti: ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé.
Szaftos és nagyon sajtos pizzás csiga: gazdag töltelékkel készítve a legfinomabb
Vigyázat, ez a pizzás csiga elképesztően gyorsan fogy - ha van kutyusod vagy macskád, állítsd őrnek a konyhaajtóba, hátha elkergeti a dézsmálókat.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció