Így lesz omlós és tökéletes a pitetészta: fontos, hogy meglegyen ez az alaprecept
Ezzel a bevált, könnyű alaprecepttel sokféle édes, sós, gyümölcsös pitét készíthetsz.

- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »
- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A pite mindig népszerű, bármilyen alkalomra számításba jöhet, és számtalan módon variálható. Nem nagy kihívás, ha odafigyelsz egy-két dologra. A siker egyik kulcsa a gyorsaság. A kéz melege például hamar megolvasztja a vajat, és akkor nem lesz omlós a tészta. A vaj helyett használhatsz 10 deka sertészsírt is. Ha akarod, fedd be teljesen, vagy rácsozd, díszítsd mintákkal.
Pitetészta alaprecept
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál hideg víz
Elkészítés:
Ha biztosra akarsz menni, az alapanyagokat a pite összeállítása előtt hűtsd le. A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval, majd add hozzá a kis darabokra vágott vagy lereszelt vajat. Morzsold össze, amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, add hozzá a tojást és egy vagy két evőkanál vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tésztát késes robotgépben is összeállíthatod.
Ha sós pitét készítenél, a cukrot hagyd ki belőle, de szórhatsz hozzá kicsit több sót, továbbá borsot, zöldfűszereket. Amennyiben befednéd a pitét, 40 deka lisztet, 20 deka vajat és egy csomag sütőport használj. Ha kemény a tészta, és lazítanál rajta, egy-két evőkanál tejföllel megteheted.
Tedd 20 percre a hűtőbe, pihentetést követően nyújtsd ki, majd béleld ki vele a piteformát. Szurkáld meg több helyen villával. Töltsd meg krémmel, gyümölcsökkel, zöldségekkel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-30 perc alatt.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept