Habkönnyű piskóta fényes csokimázzal: egy egyszerű hozzávalótól még finomabb lesz
Ez a mennyei csokimázas piskóta hétköznapokra vagy akár ünnepi alkalmakra is tökéletes.
![Piskóta csokimázzal](https://kep.index.hu/1/0/4554/45540/455403/45540396_fad18f82742f9c229c61183aba2df861_wm.jpg)
Az egyszerű csokimázas piskóta még finomabb lesz, ha a tésztájába narancslevet is teszel. Valódi őszi-téli hangulatú édességet állíthatsz így össze, ami azonnal jókedvre derít a mindent elborító illatával.
Piskóta csokimázzal
Hozzávalók 4 személyre
A piskótához
- 35 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 1.5 dl étolaj
- 1 narancs
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
A csokimázhoz
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 ek tej
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, a sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, a narancs reszelt héjával és kifacsart levével. A lisztet keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és az olajjal felváltva adagold a cukros tojássárgához. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd 170 fokon 35-40 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.
A mázhoz keverd össze a porcukrot és a kakaóport, öntsd rá a tejet, kockázd hozzá a vajat, majd egy kis lábosban alacsony lángon főzd össze az egészet. Közben folyamatosan kevergesd, le ne égjen. Ha a cukor elolvadt, nem szemcsés, készen van. Öntsd a fényes mázat a kihűlt piskóta tetejére, és engedd, hogy kicsit átjárja a tészta felső rétegét.
Mennyei, görög narancsos süti réteslapokból: édes narancsszirup járja át a tésztát
A görög joghurttól, a narancstól és a vaníliától különlegesen finom, a cukorsziruptól pedig nagyon ragacsos lesz ez a sütemény.
ElolvasomMég több recept