
Házias áfonyás piskóta klasszikus recept alapján: más bogyós gyümölcsöt is nyugodtan használhatsz hozzá
A pihe-puha áfonyás piskótának a családod és a vendégeid is nagyon fognak örülni.


Ez a mennyei áfonyás piskóta olajos tésztából készül, így jobban bírja a tölteléket. Készítheted bármilyen bogyós gyümölcsből, eperből, málnából, szederből is, vagy szezonon kívül használhatsz hozzá fagyasztott erdei gyümölcsös keveréket.
Piskóta áfonyával
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg áfonya
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, és fokozatosan az olajat. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel verd, hanem fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd össze.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, ebbe öntsd a tésztát, szórd meg a tetejét a megmosott áfonyával, és 180 fokon 20-25 perc alatt süsd aranyszínűre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, készen van. A papírnál fogva emeld ki a tepsiből, borítsd deszkára, és úgy hagyd kihűlni.
Áfonyából roppanós tetejű morzsasütit is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept