Házias áfonyás piskóta klasszikus recept alapján: más bogyós gyümölcsöt is nyugodtan használhatsz hozzá
A pihe-puha áfonyás piskótának a családod és a vendégeid is nagyon fognak örülni.
Ez a mennyei áfonyás piskóta olajos tésztából készül, így jobban bírja a tölteléket. Készítheted bármilyen bogyós gyümölcsből, eperből, málnából, szederből is, vagy szezonon kívül használhatsz hozzá fagyasztott erdei gyümölcsös keveréket.
Piskóta áfonyával
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg áfonya
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, és fokozatosan az olajat. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel verd, hanem fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd össze.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, ebbe öntsd a tésztát, szórd meg a tetejét a megmosott áfonyával, és 180 fokon 20-25 perc alatt süsd aranyszínűre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, készen van. A papírnál fogva emeld ki a tepsiből, borítsd deszkára, és úgy hagyd kihűlni.
Áfonyából roppanós tetejű morzsasütit is készíthetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept