Omlós pirított sertésmáj sült hagymával: tele van vassal és vitaminokkal
A hagymás pirított sertésmáj olcsó, egészséges, és hamar elkészül. Sült hagymakarikákkal különösen finom.

A pirított sertésmájhoz nagyon jól megy a ropogósra sült hagymakarika, így hamar kész az olcsó és ellenállhatatlanul finom ebéd vagy vacsora. Tálalhatsz mellé sós krumplit vagy krémes krumplipürét is.
Pirított sertésmáj sült hagymakarikákkal
Hozzávalók 4 személyre
A májhoz
- 70 dkg sertésmáj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál majoránna
- só
- bors
- olaj
A pirított hagymához
- 2 hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl olaj
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A májat csíkozd fel, és forró olajon 5-6 perc alatt süsd omlósra. Amikor már puha, szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, és jól forgasd össze. Sót csak a tányéron adj majd hozzá, különben a máj megkeseredik. A hagymákat vágd ujjnyi vastag karikákra, és szedd őket gyűrűire. A lisztet keverd el a borssal és a kakukkfűvel, és forgasd meg bennük a hagymakarikákat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hagymakarikák úszhassanak benne, és néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre mindig csak annyi hagymát tegyél az edénybe, amennyi kényelmesen elfér benne. Amikor megsültek, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. A hagymákat is csak utólag, a tányéron sózd meg.
A máj sokféle módon elkészíthető: baconbe tekerve is szaftos marad.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept