Omlós pirított sertésmáj sült hagymával: tele van vassal és vitaminokkal
A hagymás pirított sertésmáj olcsó, egészséges, és hamar elkészül. Sült hagymakarikákkal különösen finom.

piritott sertesmaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pirított sertésmájhoz nagyon jól megy a ropogósra sült hagymakarika, így hamar kész az olcsó és ellenállhatatlanul finom ebéd vagy vacsora. Tálalhatsz mellé sós krumplit vagy krémes krumplipürét is.

Pirított sertésmáj sült hagymakarikákkal

Hozzávalók 4 személyre

A májhoz

  • 70 dkg sertésmáj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál majoránna
  • bors
  • olaj

A pirított hagymához

  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat csíkozd fel, és forró olajon 5-6 perc alatt süsd omlósra. Amikor már puha, szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, és jól forgasd össze. Sót csak a tányéron adj majd hozzá, különben a máj megkeseredik. A hagymákat vágd ujjnyi vastag karikákra, és szedd őket gyűrűire. A lisztet keverd el a borssal és a kakukkfűvel, és forgasd meg bennük a hagymakarikákat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hagymakarikák úszhassanak benne, és néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre mindig csak annyi hagymát tegyél az edénybe, amennyi kényelmesen elfér benne. Amikor megsültek, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. A hagymákat is csak utólag, a tányéron sózd meg.

A máj sokféle módon elkészíthető: baconbe tekerve is szaftos marad.

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük