Pikáns bolognai spagetti az eredeti olasz recept szerint
Ha pikáns bolognai spagettit készítesz, nem lesznek unalmasak a hétköznapi ebédek, vacsorák!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felejtsd el a bolti üveges, zacskós szószokat, készítsd házilag a paradicsomos ragut! Egyáltalán nem bonyolult, viszont nagyon finom. Ezt a pikáns bolognai spagettit soha nem fogod megunni.

Pikáns bolognai spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg szalonna
  • 1 sárgarépa
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • chili
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet főni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá kevés sót. Főzd kis lángon körülbelül nyolc-kilenc percig, közben többször kevergesd meg. Akkor jó, ha a spagetti fogkemény, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha. Ha kész, szűrd le.

A szószhoz a szalonnát pirítsd meg, add hozzá a meghámozott, apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak felaprított répát. Keverd hozzá a darált húst, és addig kevergesd, amíg kifehéredik. Utána öntsd fel a hígított paradicsompürével. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral és chilivel, szórd meg bazsalikommal. Ha szükséges, kevés vizet tehetsz hozzá. Kis lángon párold 30-40 percig, közben kevergesd meg. Ha kész a ragu, forgasd össze a főtt tésztával. Reszelt sajttal megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük