Pikáns bolognai spagetti az eredeti olasz recept szerint
Ha pikáns bolognai spagettit készítesz, nem lesznek unalmasak a hétköznapi ebédek, vacsorák!
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Felejtsd el a bolti üveges, zacskós szószokat, készítsd házilag a paradicsomos ragut! Egyáltalán nem bonyolult, viszont nagyon finom. Ezt a pikáns bolognai spagettit soha nem fogod megunni.

Pikáns bolognai spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg spagetti
- 20 dkg szalonna
- 1 sárgarépa
- 1 konzerv paradicsompüré
- 1 nagy fej hagyma
- 1 teáskanál cukor
- chili
- bors
- só
- bazsalikom
Elkészítés:
Egy nagy fazékban tégy fel vizet főni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá kevés sót. Főzd kis lángon körülbelül nyolc-kilenc percig, közben többször kevergesd meg. Akkor jó, ha a spagetti fogkemény, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha. Ha kész, szűrd le.
A szószhoz a szalonnát pirítsd meg, add hozzá a meghámozott, apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak felaprított répát. Keverd hozzá a darált húst, és addig kevergesd, amíg kifehéredik. Utána öntsd fel a hígított paradicsompürével. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral és chilivel, szórd meg bazsalikommal. Ha szükséges, kevés vizet tehetsz hozzá. Kis lángon párold 30-40 percig, közben kevergesd meg. Ha kész a ragu, forgasd össze a főtt tésztával. Reszelt sajttal megszórva kínáld.
Még több recept