Pikáns bolognai spagetti az eredeti olasz recept szerint
Ha pikáns bolognai spagettit készítesz, nem lesznek unalmasak a hétköznapi ebédek, vacsorák!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felejtsd el a bolti üveges, zacskós szószokat, készítsd házilag a paradicsomos ragut! Egyáltalán nem bonyolult, viszont nagyon finom. Ezt a pikáns bolognai spagettit soha nem fogod megunni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg szalonna
  • 1 sárgarépa
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • chili
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet főni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá kevés sót. Főzd kis lángon körülbelül nyolc-kilenc percig, közben többször kevergesd meg. Akkor jó, ha a spagetti fogkemény, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha. Ha kész, szűrd le.

A szószhoz a szalonnát pirítsd meg, add hozzá a meghámozott, apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak felaprított répát. Keverd hozzá a darált húst, és addig kevergesd, amíg kifehéredik. Utána öntsd fel a hígított paradicsompürével. Ízesítsd sóval, borssal, cukorral és chilivel, szórd meg bazsalikommal. Ha szükséges, kevés vizet tehetsz hozzá. Kis lángon párold 30-40 percig, közben kevergesd meg. Ha kész a ragu, forgasd össze a főtt tésztával. Reszelt sajttal megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük