Üde, petrezselymes borsófőzelék: így szereti igazán a család
Ha tejszínnel habarod be a borsófőzeléket, még finomabb és selymesebb lesz.
Nyakunkon a zöldborsószezon, ilyenkor a legfinomabb belőle a főzelék. Ráadásul nagyon gyorsan megpuhul, és hihetetlenül egyszerű elkészíteni. A retró ételt próbáld ki tejszínesen és sok petrezselyemmel, hogy még üdébb legyen. Kínálhatod fasírttal, pörkölttel vagy éppen tojással.
Petrezselymes borsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg borsó
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
Az olajat öntsd egy lábosba, majd rakd hozzá a félbevágott vöröshagymát és a borsót. Süsd kevergetve néhány másodpercig. Öntsd fel öt deci vízzel, majd fűszerezd sóval, ételízesítővel. Főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt.
Közben a főzőtejszínt keverd csomómentesre a liszttel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Közben folyamatosan kavard. Forrald össze, ha szükséges, ízesíts még rajta. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Ha édesen szereted, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Ha elég sűrű, húzd le a tűzről, és már tálalhatod is.
A borsókrémlevest is feltétlenül kóstold meg. Avokádóval, tejszínesen igazán ínyenc lesz.
Képek: Getty Images.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció