Üde, petrezselymes borsófőzelék: így szereti igazán a család

Ha tejszínnel habarod be a borsófőzeléket, még finomabb és selymesebb lesz.

Petrezselymes borsófőzelék

Nyakunkon a zöldborsószezon, ilyenkor a legfinomabb belőle a főzelék. Ráadásul nagyon gyorsan megpuhul, és hihetetlenül egyszerű elkészíteni. A retró ételt próbáld ki tejszínesen és sok petrezselyemmel, hogy még üdébb legyen. Kínálhatod fasírttal, pörkölttel vagy éppen tojással.  

Petrezselymes borsófőzelék

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg borsó
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, majd rakd hozzá a félbevágott vöröshagymát és a borsót. Süsd kevergetve néhány másodpercig. Öntsd fel öt deci vízzel, majd fűszerezd sóval, ételízesítővel. Főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. 

Közben a főzőtejszínt keverd csomómentesre a liszttel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Közben folyamatosan kavard. Forrald össze, ha szükséges, ízesíts még rajta. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Ha édesen szereted, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Ha elég sűrű, húzd le a tűzről, és már tálalhatod is. 

A borsókrémlevest is feltétlenül kóstold meg. Avokádóval, tejszínesen igazán ínyenc lesz. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük