Ropogós, ízletes patisszon rántva: így nem ázik át a panír
A patisszon rántva az igazi! Az azonban nem mindegy, hogyan panírozol. Íme, a trükkök!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A patisszon rántva az egyik legfinomabb és legolcsóbb tökféle. Mivel igazi fogyókúrás zöldség, a panír miatt sem kell aggódnod. 

Patisszon rántva

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb patisszon
  • 15 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanálliszt
  • 4 dl olaj
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg kemény patisszont válassz a piacon, majd alaposan mosd és hámozd meg. Előbb vágd ketté, és szedd ki a belsejét. Utána vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni 20-30 percig, utána csepegtesd le. Így a víz jelentős része kimegy a tökből.

Majd forgasd a patisszonszeleteket előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül jó alaposan hempergesd meg a zsemlemorzsában. Nézd meg, hogy mindenhova jutott-e elegendő mennyiségű panír. A felesleget rázd le a tökről. A panírozást követően rögtön süsd ki a patisszont bő, forró olajban, mert hamar vizesedhet, és akkor a panír is átázik. Ha mindkét oldala szép piros, vedd ki az olajból, papírtörlővel itasd le.

Ezt is szeretjük