Ropogós, ízletes patisszon rántva: így nem ázik át a panír
A patisszon rántva az igazi! Az azonban nem mindegy, hogyan panírozol. Íme, a trükkök!
A patisszon rántva az egyik legfinomabb és legolcsóbb tökféle. Mivel igazi fogyókúrás zöldség, a panír miatt sem kell aggódnod.
Patisszon rántva
Hozzávalók
- 1 nagyobb patisszon
- 15 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 evőkanálliszt
- 4 dl olaj
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
Lehetőleg kemény patisszont válassz a piacon, majd alaposan mosd és hámozd meg. Előbb vágd ketté, és szedd ki a belsejét. Utána vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni 20-30 percig, utána csepegtesd le. Így a víz jelentős része kimegy a tökből.
Majd forgasd a patisszonszeleteket előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül jó alaposan hempergesd meg a zsemlemorzsában. Nézd meg, hogy mindenhova jutott-e elegendő mennyiségű panír. A felesleget rázd le a tökről. A panírozást követően rögtön süsd ki a patisszont bő, forró olajban, mert hamar vizesedhet, és akkor a panír is átázik. Ha mindkét oldala szép piros, vedd ki az olajból, papírtörlővel itasd le.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció