Ropogós, ízletes patisszon rántva: így nem ázik át a panír

A patisszon rántva az igazi! Az azonban nem mindegy, hogyan panírozol. Íme, a trükkök!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A patisszon rántva az egyik legfinomabb és legolcsóbb tökféle. Mivel igazi fogyókúrás zöldség, a panír miatt sem kell aggódnod. 

Patisszon rántva

Hozzávalók

  • 1 nagyobb patisszon
  • 15 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanálliszt
  • 4 dl olaj
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg kemény patisszont válassz a piacon, majd alaposan mosd és hámozd meg. Előbb vágd ketté, és szedd ki a belsejét. Utána vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni 20-30 percig, utána csepegtesd le. Így a víz jelentős része kimegy a tökből.

Majd forgasd a patisszonszeleteket előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül jó alaposan hempergesd meg a zsemlemorzsában. Nézd meg, hogy mindenhova jutott-e elegendő mennyiségű panír. A felesleget rázd le a tökről. A panírozást követően rögtön süsd ki a patisszont bő, forró olajban, mert hamar vizesedhet, és akkor a panír is átázik. Ha mindkét oldala szép piros, vedd ki az olajból, papírtörlővel itasd le.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük